Pianolessen

Pianoles in Zwolle, Stadshagen en IJsselmuiden


Sinds 2002 is Afke werkzaam als gediplomeerd pianodocent met aanstellingen op muziekscholen van Lelystad, Almere en Zwolle. Tegenwoordig heeft zij een eigen lespraktijk in Zwolle (Stadshagen) en een lespraktijk aan huis in IJsselmuiden. Vanaf september 2013 is Afke als zelfstandig pianodocent in Stadshagen verbonden aan docentencollectief Dubbelgreep.


De gebruikte methoden tijdens de lessen, zijn afhankelijk van het individu. In de eerste lessen wordt er bijvoorbeeld gekeken naar motoriek en ritmische en auditieve vaardigheden van de leerling. Vanuit hier zal er een individueel lesplan gemaakt worden. Afke geeft les uit bestaande methoden, maar ze gebruikt ook veel op maat gemaakt materiaal.  De juiste manier van studeren staat in elke les centraal.  Op een juiste manier studeren, betekent de beste vooruitgang en de minste kans op  vastlopen tijdens het oefenen thuis.

Tijdens de lessen kunnen ouders aanwezig zijn. Ouders krijgen hierdoor een actieve rol in het leerproces van hun kind. Natuurlijk zijn de lessen niet alleen voor kinderen maar voor alle leeftijden. Ook oudere volwassenen kunnen altijd nog beginnen met pianospelen. Het nieuwste inzicht is, dat onze hersenen tot op hoge leeftijd plastisch zijn en dus nieuwe verbindingen kunnen aanleggen. Pianospelen houdt de hersenen scherp (Ook bij kinderen)!

Afke is aangesloten bij EPTA Nederland, dé vakvereniging voor pianisten en pianodocenten. Via de EPTA is het mogelijk om op landelijk niveau piano-examen te doen. Je kunt beginnen met A1 examen. Dit lukt meestal al na 2 á 3 jaar pianoles. Examens doen is niet verplicht maar erg leuk. Ook is het een goede motivatie om veel te oefenen.


Op een zeer creatieve en toegankelijke manier wordt er bij elke leerling gestreefd naar het mooiste resultaat: plezier en ontwikkeling van het pianospel!

In haar praktijk is ruimte voor leerlingen van de alle leeftijden vanaf 6 jaar. Afke geeft aan zowel beginners als gevorderden les.
 

Contact

Wilt u meer info of wilt u graag een proefles, dan kunt u een mail sturen via het contactformulier op de website.