Pianolessen

Sinds 2002 is Afke werkzaam als gediplomeerd pianodocent met aanstellingen op muziekscholen van Lelystad, Zwolle….

Sinds 2002 is Afke werkzaam als gediplomeerd pianodocent met aanstellingen op muziekscholen van Lelystad, Zwolle. Tegenwoordig heeft zij een eigen lespraktijk in Zwolle (Stadshagen) en IJsselmuiden en is sinds 2013 als zelfstandig pianodocent verbonden aan docentencollectief Dubbelgreep te Zwolle.

De lesmethoden die gebruikt worden in de privéles zijn afhankelijk van het individu. Tijdens de lessen wordt er gekeken naar de sterke en zwakke punten van de leerlingen, en vanuit hier wordt er een individueel lesplan gemaakt. In de lessen wordt aandacht besteed aan auditieve, ritmische en motorische oefeningen. Ook staat de manier van studeren centraal. Op een juiste manier studeren betekent de beste vooruitgang.

Afke heeft in het verleden naast privéles veel starters- en groepscursussen gegeven met kinderen tussen de 4 en 10 jaar. In deze cursussen kunnen kinderen kennis maken met de beginselen van muziek en pianospelen. Ze heeft hiervoor haar eigen succesvolle (en bij de kinderen geliefde) methode ontwikkeld, gebaseerd op haar jarenlange ervaring met de groepsdynamiek van jonge kinderen.

Op een zeer creatieve en toegankelijke manier wordt er bij elke leerling gestreefd naar het mooiste resultaat: plezier en ontwikkeling van het pianospel!

In haar praktijk is ruimte voor leerlingen van de alle leeftijden vanaf 6 jaar. Afke geeft aan zowel beginners als gevorderden les. Voor de groepslessen geldt de voorwaarde dat er genoeg aanmeldingen zijn, alvorens de lessen van start kunnen gaan.

Wilt u meer info of wilt u graag een proefles, dan kunt u het contactformulier invullen.