Biografie

Afke Wiersma begon haar opleiding aan het ArtEZ conservatorium bij Nelleke Geesink en Rudy de…

Afke Wiersma begon haar opleiding aan het ArtEZ conservatorium bij Nelleke Geesink en Rudy de Heus. Ze behaalde haar Bachelor diploma en werd toegelaten tot de Master opleiding van de Messiaen academie. Hier  studeerde ze af  bij Frank van der Laar. Tijdens het tweede jaar van de opleiding tourde Afke als solist met het MSO-Enschede door Spanje met het pianoconcert van Edvard Grieg. Het concert werd onder andere uitgevoerd in het Auditorio de Zaragoza. Uiteindelijk  resulteerde dit  een master  uitvoerend musicus.

Na haar opleiding speelde ze onder andere werken van Simeon ten Holt voor 4 vleugels, Carmina Burana voor 2 vleugels en koor en ook kamermuziek zoals de Beethovensonates voor Cello en Piano.

Als docent is Afke verbonden geweest aan de bij muziekscholen ‘de Kubus’ in Lelystad en ‘de Muzerie’ te Zwolle. Nu  is ze aangesloten bij Docentencollectief Dubbelgreep. Hierdoor hebben leerlingen de mogelijkheid met anderen samen te spelen en deel te nemen aan voorspeelmomenten of andere muzikale activiteiten. Afke geeft pianoles in Zwolle en IJsselmuiden. Door haar lidmaatschap van EPTA Nederland kunnen leerlingen  deelnemen aan graadexamens.

Afke is een gedreven docent die dit enthousiasme over weet te brengen op haar leerlingen, waarbij ze door het bedenken en vernieuwen van lesmethodes leerlingen blijft inspireren.